XL Hair® behandeling

XL Hair® Hairbooster

XL Hair® Hairbooster is een behandeling met een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatie vloeistof. Het verlengt de anagene fase, verkort de telogene fase en draait het proces van verschrompeling van haarfollikels terug. XL Hair® is geschikt voor mannen en vrouwen mits de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol strikt wordt aangehouden.

De hairbooster wordt toegepast bij beginnende haaruitval, uitdunnend haar en kale plekken. Het activeert de haarfollikels om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt. De behandeling is zowel voor mannen als vrouwen van toepassing.

Het effect van de XL Hair behandeling!

  • Stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes beter en meer worden gevoed. Een betere bloedtoevoer zorgt ervoor dat de huid sneller geneest en u meer resultaat haalt uit uw haartransplantatie.
  • Remt haaruitval door het haar sterker te maken. Stimuleert haarzakjes een sterkere haarschacht te maken door ze van voldoende voedingsstoffen te voorzien.
  • Behandelsessies worden uitgevoerd met de moderne MCT Gun Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De MCT Gun is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid.

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies (uitgevoerd in 8 weken) en voor vrouwen uit 8 sessies (uitgevoerd in 12 weken). De eerste 4 behandelingen vinden wekelijks plaats en daarna eens per 2 weken.
Voor een langdurig resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Indien uw problemen en/of aandoening onder controle is, kan er behandeld worden. Tijdens het consult kan onze dermatoloog een beoordeling geven van uw huid(aandoening). Op basis daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies (uitgevoerd in 8 weken) en voor vrouwen uit 8 sessies (uitgevoerd in 12 weken). De eerste 4 behandelingen vinden wekelijks plaats en daarna eens per 2 weken.
Voor een langdurig resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Indien uw problemen en/of aandoening onder controle is, kan er behandeld worden. Tijdens het consult kan onze dermatoloog een beoordeling geven van uw huid(aandoening). Op basis daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.

Een combinatiebehandeling is zeker mogelijk. Beide behandelingen zullen elkaar stimuleren. XL Hair zal bijdragen aan het herstel van uw hoofdhuid en draagt bij aan het behalen van een maximaal resultaat. Meestal wordt de haartransplantatie eerst uitgevoerd en start u een maand na de ingreep met de XL Hair sessies.

Na 2 maanden stopt de haaruitval. Na 4 maanden verschijnen dunne witte haartjes uit onderontwikkelde haarzakjes die u nog heeft. Na 6 maanden ontwikkelen deze dunne haartjes zich tot dikkere haren. Dan merkt u ook dat uw haar dikker is.

Voor een langdurig en blijvend resultaat, moet de behandeling periodiek herhaald worden. Na een pakketbehandeling van 6 of 8 sessies, adviseren wij om één keer per 3-4 maanden langs te komen voor een onderhoudsbehandeling van één sessie.

Behandelsessies worden uitgevoerd met de moderne MCT Gun Mesoinjector. Dit aparaat is volledig automatisch en wordt aangedreven door pneumatische druk. De MCT Gun is een zeer stabiel apparaat, dit heeft tot voordeel dat er minder trillingen ontstaan tijdens het injecteren en er vrijwel geen pijn ontstaat op de huid

Dat is zeker mogelijk. Afhankelijk van het type werk wat u doet, kunnen wij aanraden om op de dag van uw behandeling vrij te nemen. Uw hoofdhuid zal namelijk op de behandeldag iets gevoeliger zijn dan normaal. Als u bijvoorbeeld buiten werkt, is het belangrijk dat u op de dag van de behandeling hoge temperaturen, fel zonlicht en omgevingen die kunnen leiden tot een infectie vermijdt (bijvoorbeeld een bouwplaats).

Na de behandeling kan er sprake zijn van een lokale reactie, jeuk, roodheid, blauwe plekjes, zwelling, lokale ontsteking welke meestal ontstaat binnen 12- 48 uur na de behandeling en binnen 72 uur moeten zijn verdwenen.

Nee. Het is belangrijk om fel zonlicht op de dag van uw behandeling te vermijden. Dat kan lastiger zijn in de zomer.

De prijs varieert en hangt af van de hoeveelheid XL Hair behandelingen die toegediend moeten worden. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij Salina beauty laser. Wij kunnen u dan ook een prijsindicatie geven. Een overzicht van onze prijzen vindt u terug op tarieven.

Indien u enkel een XL Hair behandeling heeft gehad en géén haartransplantatie, dan is er géén beperking met betrekking tot het dragen van een pet, muts of hoed. Het is belangrijk om na uw XL Hair behandeling uw hoofdhuid goed te beschermen tegen fel zonlicht. De volgende dag neemt de gevoeligheid af en is er geen beperking meer.

Wanneer u de XL Hair behandeling (en LLLT) bij ons ondergaat, kunt u ook de zogenoemde ‘Revitalix XL Hair shampoo’ online aanschaffen. Deze shampoo zal de behandeling ondersteunen en extra verzorging bieden. De Revitalix shampoo revitaliseert de haarwortels, maakt het haar steviger en voorziet het haar van de benodigde voedingsstoffen. U kunt het dagelijks gebruiken als aanvulling op de XL Hair behandeling. Revitalix shampoo wordt vaak gebruikt in combinatie met de Hair Energizer Spray (voedt, revitaliseert, versterkt en verdikt het haar vanaf de wortels).

Waar moet ik op letten bij het afnemen van XL Hair behandelingen?

Na de behandeling wordt het aangeraden om:

  • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 24 uur na behandeling, te vermijden, zoals blootstelling aan de zon, sauna en hammam;
  • De eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten of te zwemmen;
  • De eerste 24 uur na de behandeling géén gebruik te maken van hairstyling producten zoals gel, wax, spray of schuim;
  • In het geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen.
  • De dag van de behandeling (na de behandeling) het haar niet te wassen;

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.   

Ons team van huidtherapeuten werkt enkel met hoogwaardige merken en apparatuur